Активісти РНС Дніпра взяли участь у урочистостях присвячених Тарасу Шевченку

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ Дніпропетровщини взяли участь в пам’ятному заході, присвяченому перепохованню Тараса Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева

Про це повідомила прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ Дніпропетровщини

Організатором урочистостей виступило об’єднання українців «Українська Етнічна Громада», діяльність якої сприяє відродженню та збереженню національної культури, обрядів та звичаїв українського народу. Активну участь у підготовці та проведенні заходу взяла дніпропетровська міська організація РУХУ НОВИХ СИЛ  на чолі із координатором Віктором Боровинським.

«Ми завжди із радістю підтримуємо усі патріотичні акції, що відбуваються у Дніпрі, адже ідеологія нашої політичної сили – це  побудова нової України, процвітаючої та розвинутої держави, в основі якої лежить патріотизм та любов до рідної землі», - відзначив Віктор Боровинський.



Справжньою родзинкою свята став імпровізований флешмоб,  учасники якого по черзі декламували строчки з відомого вірша Кобзаря «Виріс я на чужині».  

«Подібні акції сприяють вихованню любові до рідної мови та скарбів поетичного слова України, зрештою, формуванню культури мовлення через красу й багатство рідної мови. Такі пам’ятні дати, як річниця  перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева, слугують поштовхом для об’єднання українців. Вшановуючи пам’ять видатного майстра, справжнього патріота України, ми сприяємо вихованню молоді у патріотичному дусі і це дуже важлива місія», - відзначив координатор РУХУ НОВИХ СИЛ Дніпропетровщини Анатолій Гайворонський.



 Урочиста акція «Впусти у серце душу Кобзареву» відбулась в одному з парків міста на Дніпрі і згуртувала кілька десятків знавців творчості поета, майстрів декламування віршів  Т.Г. Шевченка, музикантів  та пересічних городян. Учасників свята розважали концертною програмою, виступами бардів, бандуристів та художніх колективів Дніпропетровщини. Захід відбувся з елементами української обрядовості, всіх присутніх частували смачними національними стравами.